Kunstig

Spørsmål rundt kunstig intelligens fortsetter å dominere samtalen, men årets andre uke brakte også andre nyheter om opphavsrett og kulturøkonomi.

Chat i klasserommet

I årets første Kopinornytt hadde vi mange eksempler på at kunstig intelligens seiler opp som det teknologiskiftet som i størst grad kan komme til å påvirke kulturøkonomien framover. 

Denne uka er det særlig tekstbaserte modeller som ChatGPT, og bruken av disse i skolen, som har preget nyhetsbildet. På Elvebakken skole fikk modellen en femmer i historie.

Utdanningsmyndigheter både ute og hjemme vurderer hastetiltak på kort sikt, mens løsningen på lengre sikt ikke er like åpenbar.

I høyere utdanning utfordrer kunstig intelligens grunnleggende problemstillinger, langt utover juks og plagiat.

Nettmagasinet The Scholarly Kitchen gikk til kilden og stilte ChatGPT spørsmål rundt bruken av kunstig intelligens i vitenskapelig publisering.

One of the current technological limitations of AI systems is their inability to fully understand and replicate human-like reasoning and common sense.

ChatGPT i et øyeblikks selvinnsikt

Strømming på kant med loven

Ulovlig strømming gjennom IPTV-løsninger er blitt milliardforretning. Prisene går ned, mens tallet på brukere øker.

Lovlige tjenester merker nå effekten av at abonnementer deles utenfor husstanden. Netflix vil ta grep.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


For øvrig

Til slutt

Et eierskifte, et forsvunnet digitalt arkiv og en 18 år gammel voldtektsanklage. Her er historien om en lokalavis i Charlottesville, Virginia.