Vekst

Gode tall for mediene denne uka, både for det betalte opplaget og annonseinntektene. Mer om dette og annet nytt fra opphavsrett og kulturøkonomi her.

Mobilisering til prinsippsak om billedrettigheter

Saken mellom VG og Advokatfirmaet Rogstad, som vi tidligere har omtalt, blir behandlet i Høyesterett i slutten av april. Rettighetshaverorganisasjoner går nå ut med støtte til hver sin part i saken.

Opplag og annonser

Forrige uke gjaldt det lesertall, denne uka presenterte Mediebedriftens Landsforening og Landslaget for lokalaviser tallene for det betalte opplaget for 2. halvår 2021. Samtidig ble også annonsetallene for 2021 presentert.

Skjermbilde.PNG
Opplagstall andre halvår 2021, angitt i hele 1000.

Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Når bøker forbys – eller brennes

Skolestyret i McMinn County, Tennessee, er blitt kjent over hele verden etter vedtaket i januar om å fjerne Art Spiegelmans tegneserieroman Maus fra biblioteket. Nå vil noen sammenligne dette med forlagenes kamp mot Internet Library, som formidler «utlån» av digitale bøker uten tillatelse.

Likheter eller etterligninger

Nesten ikke en uke uten nye plagiatbeskyldninger i musikken, slik vi har skrevet om flere ganger. Listetoppene ligger særlig utsatt til. Sist uke er Dua Lipa blitt møtt av ikke mindre enn to beskyldninger, mens Ed Sheeran står i retten i en tidligere sak. 

For øvrig