Trender og reguleringer

Kappløpet mellom en endret virkelighet på bakken og samfunnets strategier og reguleringer fortsetter, alt illustrert med denne ukas nyheter. Mens Ed Sheeran igjen har tatt fram gitaren i retten.

Mediebruk: trendene fortsetter

Mediebarometer 2022.png
Prosentandel som har brukt ulike medier i befolkningen en gjennomsnittsdag.
Norsk mediebarometer 2022, Statistisk sentralbyrå

82 prosent av befolkningen oppdaterer seg på nyheter gjennom avis, nettavis, radio eller TV på en gjennomsnittsdag. Nær halvparten av befolkningen ser på strømmede serier eller filmer daglig, og en fjerdedel leser bok. Dette er blant tallene man kan finne i Statistisk sentralbyrås årlige mediebarometer, der 2022-tallene ble lagt fram denne uka.

Tjenestekatalog for læremidler

Som vi skrev om i forrige uke, har Kunnskapsdepartementet og KS lagt fram en strategi for digital kompetanse og infrastruktur i skolen. En offentlig tjenestekatalog for digitale læremidler er ett av tiltakene.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Akkordprogresjoner i retten

Ett år etter at Ed Sheeran ble frikjent for plagiatanklager er han i retten igjen. Denne gangen dreier det seg om Thinking Out Loud fra 2014. Arvingene til låtskriver Ed Townsend mener den ligner mistenkelig på Marvin Gayes Let's Get It On. «Sammenfallende akkordprogresjoner», er svaret fra motparten.

De Veldig Store

I fjor høst trådte EUs forordning om digitale tjenester, Digital Services Act, i kraft. Reguleringen tar sikte på å gi større demokratisk kontroll og tilsyn med plattformene og redusere risiko for manipulasjon og ulovlig innhold. 

Denne uka fastsatte EU-kommisjonen hvilke plattformer (VLOP) og søkemotorer (VLOSE) som med over 45 millioner brukere i måneden regnes som så store at de pålegges særskilte krav.

For øvrig