Kulturarv

Bokhylla-avtalen er utvidet, og kulturarvens betydning for kunnskapsdannelse og samfunnsutvikling er understreket i avtalen. Vi starter ukeoversikten med den gode nyheten.

Ny Bokhylla-avtale

Fra 1. januar vil du få digital tilgang til alle bøker som er utgitt i Norge til og med 2005 i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek. Den nye Bokhylla-avtalen, som er inngått mellom Nasjonalbiblioteket og Kopinor, omfatter 400 000 rettighetsbelagte norske bøker.

Bokhylla_002.jpg
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre og Kopinors administrerende direktør, Hege Munch Gundersen, presenterte den nye Bokhylla-avtale fredag 13. oktober. (Foto: Gorm K. Gaare/Nasjonalbiblioteket)

Oversettere og rettigheter

I forrige måned skrev vi om den danske dommen der det opprinnelige forlaget (Gyldendal) ikke ble tilkjent rett til kompensasjon for nye digitale utgivelser av gamle oversettelser. Nå er dommen rettskraftig, og dansk Gyldendal har inngått nye avtaler med oversetterne.

Lydbokstrømming

Kampen om strømmekundene hardner til i Skandinavia, og nå kan Spotify melde seg på.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Sak og skjønn

Styrelederen i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening har startet en ny debatt om stipendsituasjonen for sakprosa og skjønnlitteratur.

For øvrig