Digital vekst

Økning av digitale inntekter og digital bruk er ikke noe nytt, men vi fortsetter å rapportere likevel. Og tar gjerne en tur innom noe så analogt som en opphavsrettsstrid om et spisebord.

Musikkrettigheter: Digitalinntektene øker

Rettighetsorganisasjonen CISAC har lagt fram tall for vederlagsinntektene i 2021 på verdensbasis, i hovedsak for musikkrettigheter. Digitalinntektene sørget for økning av vederlaget i år 2 av pandemien. 

Mer innkjøp av digitale læremidler

Utdanningsdirektoratets årlige oppsummering av statistikk og forskning om barnehage og grunnopplæring ble lagt fram denne uka.

Et eget kapittel er viet digitale læremidler: «Skolene bruker vanligvis både digitale og trykte læremidler, men omsetningen av digitale læremidler har økt de siste årene. Over halvparten av skolene har hovedsakelig kjøpt inn digitale læremidler til det nye læreplanverket. Lærerne har stor innflytelse på hva slags læremidler skolene kjøper inn», heter det i oppsummeringen.

kjp-av-lremidler-til-lre.png
Barne- og ungdomstrinnet har kjøpt mest digitale læremidler etter innføringen av den siste læreplanen 2020. Videregående utdanning har betydelig mer innkjøp av trykte læremidler. Dette bør ses i lys av NDLAs åpne læringsressurser, heter det i Utdanningsspeilet.

Engelsk språk tar over i høyere utdanning

Stadig mer undervisning ved norske universiteter og høgskoler skjer på engelsk. Også pensumlitteraturen er i sterk endring. 


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Plagiatsak om svensk spisebord

Den svenske patent- og markedsdomstolen sier i en kjennelse at et spisebord fra møbelkjeden Mio  utgjør en krenkelse av opphavsretten til Galleri Mikael & Thomas Asplund.

For øvrig