Yndigt?

Både gode og mindre gode nyheter fra Danmark i ukas nyhetsoppsummering, mens striden om «digitale utlån» ruller videre i USA.

Dette er ikke et bibliotek

Striden om Internet Archive og deres «kontrollerte digitale utlån» er brakt inn for retten i USA, slik vi tidligere har skrevet om. Et nytt opprop til støtte for virksomheten er nylig lansert, og dette tar utgangspunkt i den velviljen bibliotekene nyter i vide kretser, ikke minst blant forfattere.

Men dreier nå dette seg om et bibliotek? Og hva mener egentlig forfatterne? Nye runder i offentligheten venter.

Share with care

I Danmark har rettighetshaverne og internettilbyderne siden 2013 hatt et samarbeid om enkel og effektiv blokkering av ulovlig innhold, samtidig som brukerne ledes til lovlige tjenester. Denne Code of Conduct-avtalen er nå revidert for å effektivisere blokkeringen ytterligere.

Dansk strømmekrise

Manglende avtale mellom rettighetshaverne og strømmeselskapene har ført til full stopp i dansk film- og serieproduksjon. Og produsentene ser til Sverige og Norge.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Rapport om strømmeøkonomien

Strømmeselskapene og musikkskaperne har motstridende interesser på en rekke områder. Dette blir dokumentert i en ny rapport fra den europeiske rettighetshaverorganisasjonen GESAC.

For øvrig