Strømming til besvær

Når strømmingen overtar, knaker lov- og avtaleverk i sammenføyningene. Mye om det i vår ukesoppsummering, i tillegg til en verkshøyde som ikke nådde himmelen.

Nå kommer dommene på nett

Slik vi skrev tidligere i høst, tapte Rettspraksis.no mot Lovdata i Høyesterett om retten til å publisere høyesterettsdommer hentet fra Lovdatas baser. Nå blir det satt i verk et offentlig inititativ til å få alle dommer digitalt tilgjengelige.

Med- og motstrøms

Strømming overtar på stadig nye områder og møter utfordringer. Netflix' lansering av filmen The Irishman har ført til konflikt med kinobransjen.

Og hvorfor strømmes ikke flere teaterforestillinger? Frykt for det digitale eller hensyn til kvalitet og rimelig betaling?

Hvilket ansvar har Youtube når ulovlig innhold blir lagt ut på strømmeplattformen? Etter hvert en kjent problemstilling i europeisk opphavsrettspolitikk, og denne uka var det hovedforhandling i EU-domstolen om en tysk sak om dette spørsmålet.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Alle vil til himmelen

Men ingen vil dø. Tekstlinjen fra den svenske artisten Timbuktu har ikke verkshøyde, heter det i en kjennelse i Patent og marknadsdomstolen. Sverigedemokratene (SD) hadde brukt linjen i en valgplakat.

For øvrig

Til slutt

Forrige uke refererte vi Creative Commons' kritiske uttalelse om lisensiering av verk som er falt i det fri. Dagens langlesning er historien om rettighetene til en tredimensjonal skanning av Nefertiti-bysten i Ägyptisches Museum i Berlin. Her spilte også museumsbutikkens kommersielle hensyn inn.