Klassisk

Klassikervernet er tatt opp til doms i Sverige. Blokkjedeentusiasmen lever videre, og Wikipedia ser at det finnes andre muligheter enn å gi bort innhold. Her er det siste fra opphavsrett og kulturøkonomi – førpåskeutgaven.

Klassikervern

Svenska Akademien har anmeldt en nynazistisk organisasjon for deres bruk av verk av nasjonalromantiske forfattere, slik vi skrev om i fjor sommer.

Rettssaken har nå gått i Stockholm, og dom ventes over påske.

Fra den danske antipiratkampen

Både brukere og bakmenn til pirattjenester straffeforfølges nå i Danmark. Sentralt står torrent-tjenesten DanishBits, som ble stengt i fjor høst.

Gratis fra Operaen

Den Norske Opera og Ballett har valgt å strømme uten å ta betalt. Hvor lurt er det?


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Verdier i blokkjeden

Vi nevnte for noen uker siden utviklingen av såkalte NFT (Non-Fungible Tokens), omsettelige, digitale representasjoner av – egentlig hva som helst.

Dette er vårens buzz-ord og vi hadde ikke tenkt å gjøre så mye mer ut av det. Men denne uka dukket det opp to artikler som knytter NFT til nye deler av den digitale rettighetsøkonomien, henholdsvis musikk og litteratur:

For øvrig

Til slutt

Når vi nå har tenkt å forlate NFT for en stund, lar vi John Cleese få siste ord. Og med det ønsker Kopinornytt sine lesere en god påske!