Godt nytt år

Vi ønsker våre lesere alt godt for det nye året! Kopinornytt vil fortsette å oppsummere nyheter fra opphavsrett og kulturøkonomi, og vi håper dere vil følge med.

I det fri

Som vanlig markerer et årsskifte at en rekke verk er falt i det fri siden opphavsrettens vernetid er utløpt. Med sedvanlig forvirring siden vernetiden er ulik fra land til land. Og reglene i USA skiller seg ut fra de fleste.

Tenn lys

I julekonserten «Jul med KORK» ble det framført en endret versjon av Eyvind Skeies «Tenn lys». Opphaveren var ikke forespurt og reagerer mot produsenten NRK.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Omstridt e-boklov stoppet

Før jul skrev vi om delstaten Maryland, som har innført en tvangslisens for bruk av e-bøker i bibliotek. Guvernøren i New York har nå lagt ned veto mot en tilsvarende lov, fordi den bryter mot opphavsrettslovgivningens bestemmelser om opphaverens enerett.

As such the law would allow the author, and only the author, to determine to whom they wish to share their work and on what terms.

Guvernør i New York, Kathy Hochul

Sell-out

Ett år etter Bob Dylan var det før jul Bruce Springsteens tur. Og nå er tiden kommet til David Bowie. Det dreier seg om rettighetssalg i hundremillionersklassen. I dollar.

For øvrig