Fra Hollywood og hjem

Ukas nyhetssammendrag strekker seg fra strømmestrid og selsomme selskaper i Hollywood til danske skulpturer og retten til en joik.

Nytt fra Langelinie

Skulptøren Edvard Eriksens arvinger har ved en rekke tilfeller krevd erstatning for urettmessig publisering av foto av Den lille havfrue. Nå er Berlingske Tidende også dømt i to rettsinstanser for en karikaturtegning av skulpturen.

Tvers gjennom kinovinduet

Vi har tidligere skrevet om at Warner ville sende alle sine 2021-filmer samtidig på kino og på strømmetjenesten HBO Max, et søsterselskap av Warner. Dette ettårige unntaket fra det såkalte «kinovinduet» ble begrunnet med pandemien. Filmen The Matrix Resurrections ble fremskyndet fra 2022 til 2021, og nå går produksjonsselskapet til sak mot Warner for tapte inntekter.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Retten til en personlig joik

Samenes nasjonaldag ble nylig feiret, og TONO benyttet anledningen til å informere om de spesielle rettighetsreglene som er knyttet til personjoiken.

For øvrig

Til slutt

Vi har i et års tid fulgt fenomenet NFT (Non fungible tokens) på behørig avstand. Der noen snakker om investering i digital kunst, ser andre bare et nytt pyramidespill. Eller ren svindel, som er karakteristikken som flere setter på et av de siste initiativene, Hitpiece:

Uansett hvilket ord vi setter på NFT-fenomenet, denne «rapporten fra Utopia» er av den kuriøse sorten: