Digitalt, tur–retur

Universitetene diskuterer spranget over i det digitale, mens deler av musikkbransjen vender seg mot PVC, metallstempler og produksjonshaller. Teknologi er så mangt.

Digitale læremidler – hvem har ansvaret?

Etter at Helge Høivik i februar skrev om de internasjonale aktørenes inntog i høyere utdanning, har Forskerforum publisert en rekke innlegg om temaet. De fleste fremhever institusjonenes og sektorens eget ansvar for utvikling og deling. En utfordring for forlagene her?

Vinylkrise

Forsyningskrisen i verden har nådd vinylbransjen, samtidig som plategigantene igjen har begynt å presse store opplag – for eksempel en halv million av Adeles siste. Uavhengige artister kommer bak i køen, og de resterende presseriene slår alarm.

Musikkteknologi kan være så mye: Nå er det mangel på metall til stemplene. 


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Nedsatt

Mammutsalget er over, men diskusjonene om forfatternes royalty på nedsatte bøker, som vi tidligere har skrevet om, går videre. Nå har Forleggerforeningen publisert en veiledning til sine medlemmer.

Musikalske byggesteiner

Katy Perry vant i uka som gikk ankesaken der hun tidligere var dømt for plagiat for sin Dark Horse. Dommen argumenterer for at det må være rom for å gjøre bruk av «musikalske byggesteiner», og at en for streng håndheving går utover den kreative friheten. 

Just as films often rely on tropes to tell a compelling story, music uses standard tools to build and resolve dramatic tension.

US Court of Appeals for the Ninth Circuit

For øvrig