Verdier

Både kulturens egenverdi og kulturens markedsverdi er tema for ukas saker fra opphavsrett og kulturøkonomi. Samt et råd til klokkeprodusenter.

Verden av musikk

Gramo og TONO går sammen om et magasin for å øke forståelsen av bruk av musikk hos norske virksomheter.

Verdien av musikk
– Noen sjokkerer, noen underholder og noen trøster. Men alle rører noe i oss. Det er verdien av musikk, heter det i Gramos og TONOs nye nettmagasin.

Tidsskriftsavtaler i tide?

Transformative avtaler, les–og–publiser-avtaler... Hver uke kommer nye meldinger om universiteter og konsortier som har inngått avtaler med ett av de store tidsskriftsforlagene. Men tidsrammen som er satt i Plan S er urealistisk, heter det i en ny rapport fra britiske Publishers Association.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Piratene samler seg til dugnad

Nettstedene LibGen og Sci-Hub er store formidlere av ulovlig utlagte vitenskapelige artikler. De blir tatt ned og forsøkt stoppet i stadig flere land, men på nettforumet Reddit organiseres nå en dugnad for å gi piratene båndbredde og serverkapasitet.

Dette gjelder vitenskapelige tidsskriftsartikler. Når det kommer til film og musikk, går den ulovlige nedlastingen og strømmingen ned i EU-landene, ifølge ny rapport. Men bildet er fortsatt uklart.

There's almost nothing else like this on Earth. They're using torrents to fulfill World Health Organization and U.N. charters

Reddit-brukeren shrine om LibGen og Sci-Hub

Ikke lag klokker av oppklippede malerier

To færøyske kunstnere har kjøpt Tal Rosenzweigs maleri «Paris Chic», men deres idé om å klippe det i stykker for å lage armbåndsur vil være brudd på opphavsretten, heter det i en kjennelse fra danske Sø- og Handelsretten.

For øvrig