Slik har vi det nå

Ved inngangen til år 2 av koronaen er det tid for tilstandsrapporter. I denne uka kom rapporter om europeisk kulturøkonomi og norsk mediemangfold.

Alle følger nyhetene

Flere betaler for nyheter og færre har sosiale medier som viktigste nyhetskilde, viser Medietilsynets mediemangfoldsregnskap. Redaktørstyrte mediene har vært en fellesarena under pandemien.

Måten vi følger nyheter på, varierer med alder. Rapporten peker på et generasjonsskille rundt 45 år.

Læremidler i høyere utdanning

Bok eller digitalt, forlagsprodusert eller egenpublisert. Debatten om læremidler i høyere utdanning – før, under og etter pandemien – fortsetter.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Musikk og scenekunst hardest rammet

Opphavsrettsbaserte næringer utgjorde 4,4 prosent av EUs bruttonasjonalprodukt, med en samlet omsetning på 643 milliarder euro i 2019. Dette viser en rapport som EY har utarbeidet for den europeiske paraplyorganisasjonen GESAC.

Rapporten anslår også et omsetningsfall på 31 prosent i 2020. Dette gjør kultur- og kreativ sektor til en av de hardest rammede næringene. Verst har det gått ut over livescenen.

Graf - Rebuilding Europe.PNG

For øvrig

Til slutt

Ukas langlesning er om filmkomponisten Kerry Muzzey som en dag begynte å søke opp musikken sin gjennom Youtubes Content-ID-system. Den største piraten? Kinesisk statlig TV.