Kopinornytts juletrefest

Smått og stort under treet når Kopinornytt tar årets siste ukesoppsummering.

lang-no-test.jpg

God jul og godt nytt år

Vi skal være tydelige på betydningen av opphavsrett og profesjonelt innhold, skriver Kopinors administrerende direktør Yngve Slettholm i sin julehilsen:

Pakken fra EU

Den største pakken til jul la EU-kommisjonen fram på tirsdag: Forslag til to lover om digitale tjenester. Digital Services Act er en oppdatering av e-handelsdirektivet og Digital Markets Act tar for seg konkurranseforholdene.

Musikalsk juleoverraskelse

En uventet førjulshilsen kom fra Nasjonalbiblioteket, som lanserte sin tjeneste for avspilling av digitaliserte 78-plater (for eksempel dette eksempelet fra Aase Nordmo Løvberg og Robert Levins orkester).

Kunst i tall

Kulturrådets julegave går til alle med sans for tall og kunst: den årlige statistikken for omsetning av musikk, litteratur og visuell kunst i Norge. Totalt: 14,2 milliarder kroner.


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Strømmeavtale til jul?

Det kan nærme seg en normalavtale for strømming av bøker, mens Storytel varsler nye prinsipper for vederlagsberegning.

Bokpakke fra IFRRO

EUs nye direktiv om opphavsrett i digitalmarkedet har bestemmelser om hvordan verk som er ute av handelen kan brukes digitalt i arkiver, biblioteker og museer. International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFRRO), der Kopinor er medlem, har utgitt en veiledning om hvordan kollektiv rettighetsforvaltning best kan benyttes for dette formålet. Veiledningen avsluttes med konkrete eksempler på lisensiering, blant annet den norske Bokhylla-avtalen.

Smågodt i pose