Innspurt

EU får neppe på plass noe opphavsdirektiv før jul, men fem skrivende organisasjoner har i alle fall rukket å komme i nytt hus.

De viktige læremidlene

Utdanningsdirektoratet støtter utvalgte digitaliseringsprosjekter, mens Det faglitterære fond har innvilget en ny runde med forfatterstipender. Mye skal være klart til fagfornyelsen i 2020. Samtidig melder amerikanske akademiske forlag om en dreining bort fra tradisjonelle forfatterkontrakter.

Nye runder i EU

Denne uka møttes EU-organene til sitt femte trepartsmøte om opphavsrettsdirektivet. De mest omstridte delene er fortsatt artikkel 11 (rettigheter for medieutgivere) og artikkel 13 (plattformansvar for brukergenerert innhold). Og bakom synger Google.

Vederlagskrav i vente

Vi har tidligere skrevet om høyesterettsdommen som ga TONO støtte i konflkten med RiksTV om musikkrettigheter. Nå kommer millionregningene – først saksomkostninger og deretter vederlag.

For øvrig

Til slutt

Vi gratulerer Den norske Forfatterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Norske Dramatikeres Forbund, Norsk Oversetterforening og Norsk kritikerlag med nytt husvære i Kronprinsens gate 17. Rådhusgata 7 er historie, og gravtalen ble holdt av Magnhild Bruheim:

Rådhusgata
Døren lukkes for Rådhusgata 7. Foto: Bård Ek