Digitalt skifte

Det digitale skiftet i mediene er forsterket av pandemien. På andre områder er bildet mer sammensatt, som ukas overblikk over opphavsrett og kulturøkonomi viser.

Læremidlene

I forrige Kopinornytt refererte vi fra diskusjonen rundt anskaffelse av læremidler og bruk av lærebøker. Kritikere av læreboka har fått flere svar denne uka.

Sjefsskifte

Verdensorganisasjonen for immaterialrett, World Intellectual Property Organization (WIPO), får ny sjef 1. oktober, når Daren Tang overtar etter Francis Gurry. I et avskjedsintervju trekker Gurry særlig fram Marrakech-avtalen om tilgjengeliggjøring av bøker for blinde og svaksynte.

– Vi må anerkjenne de kreatives plass i verdikjeden og sikre dem rettferdig vederlag, sa Gurry som en oppsummering av konferansen for digitalt innhold tidligere i måneden:

 

WIPOs forsamling av medlemsstater ble avholdt digitalt denne uka, og Kopinors adm. direktør Yngve Slettholm sendte denne hilsenen som president i IFRRO:


Vil du ha Kopinornytt i innboksen hver fredag?
Abonner her


Streetwise

Gatekunstneren Banksy vil holde på anonymiteten. Dette har ført til problemer for rettighetsforvaltningen.

Én million heldigitale

Mediebedriftenes Landforening presenterte opplags- og lesertall for første halvår denne uka. Pandemien har satt spor også her.

Medietall 2020.PNG

For øvrig