Grenseløst

EU vurderer grensekryssende videoinnhold, mens norsk Høyesterett definerer grensene for produsentbegrepet. Men hvor settes grensen for kunstig intelligens? Her er ukas oppsummering fra opphavsrett og kulturøkonomi.

Tvil og tro

Hva skal vi mene og tro om kunstig intelligens? Svarene spriker mer og mer. Ukas nyhetsoppsummering fra opphavsrett og kulturøkonomi følger også opp spørsmålet om betaling for musikkstrømming.

KI i høy sjø

Det stormer rundt KI – både i selskapet OpenAI og i EUs lovgivningsprosess. Samtidig har Kulturdepartementet lagt fram sitt forslag til endringer i åndsverkloven.

24. november 2023 NyhetsklippOpphavsrettMedier

Dette var uke 46

Kunstig intelligens i film og litteratur og nye runder om vitenskapelig publisering. Her er siste ukes nytt fra opphavsrett og kulturøkonomi.

Penger til gode

Allerede før julegatene tennes er Mariah Carey i nyhetsbildet igjen. Samtidig har danske rettighetshavere millionbeløp til gode hos staten. Her er ukas nyhetsoppsummering fra opphavsrett og kulturøkonomi.

Kulturens verdi

– Uten kultur ville livet vært fattigslig, sier Tarja Koskinen-Olsson. Vi tar det med oss i ukas gjennomgang fra opphavsrett og kulturøkonomi.