Prisen for popen

Vi refererer med glede fra prisdryssene på slutten av året. Men på hvilken måte oppnås riktig pris for kulturdistribusjon på nett? Og hva med nettnøytraliteten?

24. november 2017 Nyhetsklipp

En uke i retten

To avgjørelser om opphavsrettslige temaer er bare noe av ukas fangst. Her er det siste fra opphavsrett og kulturøkonomi.

17. november 2017 Nyhetsklipp Opphavsrett

Opphavsrett og åpenhet

Nå er det robotene som får lide. Men står opphavsrett egentlig i veien for tilgang og åpenhet? Dette er siste ukes nytt.

10. november 2017 Nyhetsklipp

Åpningstid

Åpen tilgang er de siste ukenes melodi, i alt fra grunnskole til universitet. Men er det så enkelt? Her er siste ukers nytt fra opphavsrett og kulturøkonomi.

3. november 2017 Nyhetsklipp

Nytt om nett – og papir

Kan beskyttelse av opphavsretten også innebære en trussel mot ytringsfriheten? Kampen om EU-direktivet tilspisses, mens mange ikke har glemt papirmediet.

20. oktober 2017 Nyhetsklipp Opphavsrett

Når artikler deles – og annet nytt

Mens de internasjonale tidsskriftene tar oppgjør med ulovlig deling av artikler, lurer vi på om Open Access-prosessen nå nærmer seg fagbøkene. Opphavsrettsreformene forsinkes i EU og stopper opp i USA – i alle fall når det gjelder avtalelisens.

13. oktober 2017 Nyhetsklipp

Mange spørsmål og noen svar

Nytt direktiv om kollektiv forvaltning – er det så farlig? Forskningsrapport om piratkopiering ble holdt tilbake – eller ble den det? Forskningsartikler i Europa skal være åpne innen 2020 – men hvordan skal det gå til? Her er ukas nytt innen opphavsrett og kulturøkonomi.

29. september 2017 Nyhetsklipp

Betaling som standard

Musikkforbruket vris over til strømming, selv om mye fortsatt er ubetalt. Samtidig legger internettstandardene nå bedre til rette for å kunne forvalte rettigheter og ta betalt for innhold.

22. september 2017 Nyhetsklipp