I regjeringsutvidelsens tegn

Her hjemme har den nye regjeringsplattformen stått i sentrum sist uke, mens nyhetene fra utlandet har en mer teknologisk vri.

19. januar 2018 Nyhetsklipp

Makten over distribusjonen

Flere saker i siste uke handler om makten over distribusjonen, et sentralt punkt når forretningsmodellene endres. Men det skjer også annet innenfor opphavsrett og kulturøkonomi – her er uke 2.

12. januar 2018 Nyhetsklipp Medier Opphavsrett

Godt nytt år!

Kopinornytt er tilbake i det nye året, med både nyheter og bakgrunnsstoff fra opphavsrett og kulturøkonomi.

5. januar 2018 Nyhetsklipp Opphavsrett

Kopinornytts julehefte

Litt nyheter, noe mer tidløst og en skikkelig langlesning. På denne måten ønsker Kopinornytt en god jul – og så sees vi rett over nyttår.

21. desember 2017 Nyhetsklipp

Kunsten telles

Kulturrådet har lagt fram sin årlige rapport om omsetning i kulturlivet. I USA ble kravene til nettnøytralitet opphevet – hva gjør Europa?

15. desember 2017 Nyhetsklipp

Informasjon og dannelse

Hva kan Platon fortelle oss om dagens læremiddeldiskusjon? Det er både spenn og dybde i dagens nyhetssammendrag fra opphavsrett og kulturøkonomi.

8. desember 2017 Nyhetsklipp

På jakt etter løsninger

Ikke før hadde vi slått oss til ro med at et bredt, billig og lovlig tilbud var oppskriften mot piratene, før en undersøkelse sier det motsatte. Og hva skal det offentlige egentlig gjøre for digitale læremidler? Her er ukas nytt fra opphavsrett og kulturøkonomi.

1. desember 2017 Nyhetsklipp

Prisen for popen

Vi refererer med glede fra prisdryssene på slutten av året. Men på hvilken måte oppnås riktig pris for kulturdistribusjon på nett? Og hva med nettnøytraliteten?

24. november 2017 Nyhetsklipp